Andrea i Michael Durgo

Upute za upotrebu

​Ovdje nema puno mudrosti, prijevodi ovakvih stvari vrlo su jednostavni, a s druge strane izuzetno monotoni i ne ostavljaju puno prostora za kreativnost. Do sada smo sveukupno preveli oko 50 uputa za korištenje, otprilike 1000 stranica.


Prezentacije

Power Point format.
Prezentacije je u pravilu jednostavno prevesti jer se najčešće sve svodi na naslove i podnaslove. Dosada smo preveli oko 70 prezentacija u vezi s menadžmentom, bankarstvom, kozmetikom, vrtnim alatima itd. Ovdje se najčešće radi o prijevodu s engleskog na hrvatski. 


Korespondencija

Preveli smo otprilike 200 pisama, memoranduma, dopisa, zahtjeva za otvaranje bankovnih računa, poslovne korespondencije, privatne korespondencije itd. Radi se o nekih 750 do 1000 stranica.


Automobilska industrija

Ovdje se najčešće radi o servisnim informacijama. Sveukupno smo preveli preko 100 servisnih informacija, gotovo uvijek s engleskog na hrvatski. Otprilike 1500 stranica.


Web stranice

Preveli smo oko 20 web stranica, najčešće s hrvatskog na engleski. 


Ugovori

Ukupno smo preveli oko 200 ugovora, omjer jezičnog para (eng-hrv, hrv-eng) je otprilike 50:50. Sveukupan broj prevedenih stranica je ovdje oko 5000.


Vojna tehnologija

Narudžbe i specifikacije, otprilike 100 stranica, s engleskog na hrvatski i obratno.


Medicina i medicinska oprema

Kliničke studije i izvješća, tekstovi u vezi s korištenjem medicinske opreme, otprilike 200 stranica, s engleskog na hrvatski.


Bankarstvo, financije i poslovno upravljanje

Promotivna literatura, financijska izvješća, motivacijska literatura, otprilike 1000 stranica, s engleskog na hrvatski i hrvatskog na engleski.


Politika​

Izvješća Europske komisije, oko 100 stranica s engleskog na hrvatski.


Akademski članci

Otprilike 40 akademskih članaka i radova iz društvenih znanosti, sve skupa oko 1500 stranica, s hrvatskog na engleski. 


Poljoprivreda

Otprilike 100 stranica iz područja proizvodnje vina, s engleskog na hrvatski.

Geografija

Eseji i članci u vezi s kartografijom, 37  stranica s hrvatskog na engleski.

Metalurgija

​Interprovincial Red Seal Welder Upgrade Program – četiri udžbenika za srednjoškolsko obrazovanje. 1200 stranica, s engleskog na hrvatski.